22 aug

Summerstyle

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Summertime! Dat betekend tijd voor weer een leuke buiten shoot met mooi weer. Het liefst eentje aan de zee. Ideaal om te combineren met één van de opdrachten van de fotovakschool waar ik nog steeds aan studeer. Het idee is om een fictieve reclamecampagne te fotograferen voor een zonnebrillen merk.

01 Wendy van Vuuren

Via een Facebook groep op internet heb ik een oproep geplaats om op TFP basis (Time For Portfolio) een team te vormen voor deze schoolopdracht. Aan aandacht van modellen geen gebrek. Ik denk dat ik wel meer dan 40 reacties ontvangen  heb van modellen die interesse hebben om mee te werken aan deze shoot. Het heeft mij een avond gekost om te bepalen met welke modellen ik wil werken. Het zijn uiteindelijk Milly en Wendy geworden. Voor de visagist en styling heb ik wat meer werk moeten doen, maar dit is ook gelukt. Michelle Willard is de Make-Up Artist, Natalia Ingrid Kalita verzorgd de styling en Hester van Dijk is de haarstylist bij deze deze shoot.

02 Milly van Dalen

Één van de belangrijkste zaken om te regelen is natuurlijk de zonnebrillen. Bij de opticien, Van der Wiel Optiek uit Ede,  waar ikzelf altijd mijn lenzen bij haal was bereid een aantal zonnebrillen in bruikleen te geven voor. Het idee is om met model Milly een wat klassiekere look te creëren in de stijl van Dolce & Gabbana en met Wendy een wat sportievere look te maken meer in de stijl van Ray-Ban. Gelukkig kan de opticien in beide stijlen zonnebrillen leveren.

03 Wendy van Vuuren

Voor de dag van de shoot had ik een hotelkamer geregeld in Wijk aan Zee. Van hieruit kunnen we makkelijk werken en hoeven we niet alles op het strand te doen. Helaas werkt het weer vandaag niet helemaal mee. Het is bewolkt en er kan later nog regen gaan vallen. Maar hier laten we ons niet door afschrikken. De styling gaat vlot aan de slag om de modellen klaar te hebben voor de shoot. Op een aantal locaties heb ik met de modellen toffe foto’s kunnen maken. Het is alleen jammer dat het weer niet helemaal mee heeft gewerkt. Vanuit de FVS is er positief kritiek gekomen op de fotoserie met nog wel wat verbeterpunten hier en daar. Voor mij is het vooral een leerzame ervaring geweest.

04 Wendy van Vuuren