28 juni

Fietsenvoor.nl

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Op zaterdag 22 juni 2013 hebben 41 helden de Col de la Colombière in totaal 153 keer beklommen, dat is gemiddeld 3,7 keer per deelnemer! Het resultaat is fantastisch: meer dan 75.000 euro voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit sponsorgeld gaat voor 100% naar een nieuwe kindvriendelijke intensive-care. Ik ben erbij geweest om zelf mee te fietsen  maar ook  om er een mooi beeldverhaal va te maken.

Fietsenvoor 01

Eigenlijk begint het allemaal al de dag van te voren. Gezellig met z'n allen bij elkaar komen voor de zogenaamde rennersbriefing, maar vooral elkaar de laatste peptalk geven. Alle Do's and Don'ts van de dag nog even doornemen en de groepsfoto. En natuurlijk op tijd naar bed want de wekker gaat al héél vroeg.

Fietsenvoor 03

De dag begon al om 4 uur 's ochtends met een stevig ontbijt. Gelukkig sliepen we, Irene en ik, op slechts 5 minuten van de start van fietsenvoor in het dorpje Le Reposoir op de flanken van de col de la Colombière. Om precies 5 uur 's ochtends worden de fietsers afgeschoten. Eerst in het donker met z'n allen afdalen naar Scionzier vanwaar het klim geweld kan beginnen.

Fietsenvoor 06

De klim is ongeveer 14,5 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. De eerste renners zullen na ongeveer 1 uur en een kwartier boven zijn. Zodra de laatste fietser boven is het feest. Iedereen is vanaf nu 1x boven geweest en elke keer meer is alleen maar meegenomen.

Fietsenvoor 05

Uiteindelijk is de Col de la Colombière 153 keer beklommen door 41 fietsers. Hiermee is € 75.000 opgehaald voor de nieuwe kindvriendelijke intensieve-care. 'Winnaar' van de dag is Eelco Themans. Hij heeft 7x tegen deze berg opgefiets op één dag! Kijk hier voor de volledige fotoserie van Fietsenvoor.nl.

Fietsenvoor 08