23 jan

Horror - Eindopdracht FotoVakSchool

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Mijn tijd aan de FotoVakSchool zit er bijna op. Voor het eindassessment moeten ik en mijn klasgenoten een expositie organiseren waarbij we een zelfgekozen eindopdracht uitwerken en als fotoserie tentoonstellen. Na aan wat verschillende soorten (portret)fotografie 'geproefd' te hebben heb ik ervoor gekozen om een concept omtrent horror uit te gaan werken.

Horror 01 Kimberley IJsbrandij

Zoals ik inmiddels wel vaker gedaan heb ik eerst een moodboard uitgewerkt om voor mijzelf een beeld te vormen hoe mijn uitwerk er ongeveer uit moest gaan zien. Het moodboard heeft mij een houvast gegeven hoe ik mijn concept wil gaan uitwerken. Één van de belangrijkste conclusies voor mijzelf was dat de visagie/grimeur een heel belangrijk onderdeel van de uitwerking van het concept zou gaan worden.

Horror 02 Kimberley IJsbrandij

Dat was voor mij ook één van de belangrijkste dingen om te regelen, een goede visagist of grimeur. Op verschillende internet fora heb ik dan ook oproepen geplaatst of er visagisten of grimeurs die hieraan mee willen werken. Gelukkig werd er al héél snel door een meisje, Sanne Pas, gereageerd dat zij graag mee wilt werken als grimeur aan het concept. Sanne is zelf nog in opleiding voor grimeur en zij kan voor deze opdracht ook studiepunten krijgen. Zo kunnen we mooi de handen ineen slaan bij deze opdracht.

Horror 03 Model Sanne

Modellen waren voor dit concept zo gevonden. Ook hier heb ik weer op diverse fora op internet oproepjes geplaatst. Omdat er zoveel aanmeldingen van modellen zijn heb ik overleg met Sanne 2 shoot avonden gepland. Per avond hebben we 2 modellen waarbij we met ieder model één horror concept kunnen uitwerken. Totaal werken we 4 concepten uit.

Horror 04 Model Sanne

Op de eerste avond hebben we Kimberley IJsbrandij en Elke Pelzer als model. Kimberley heeft speciale 'witte' lenzen bij zich. Met haar gaan we een zombieachtige kant op. Voor Elke hebben we een thema wat meer richting de vampieren gaat. De grimeur heeft hierbij voor veel bloed gezorgd. Op de tweede avond hebben we Sanne Zeën en Kirsten Lensink als modellen. Met Sanne hebben het thema gorno verkent en met Kirsten hebben we omgetoverd tot een soort van buitenaards wezen.

Horror 05 Kirsten Lensink

Tijdens de eindexpositie heb ik ruimte voor maximaal 6 foto's. Hierdoor heb ik gekozen om de foto's Elke niet in de serie op te nemen. Naast de eindopdracht moesten we ook een eindportfolio inleveren. Naast deze horrorserie heb ik ook een serie Reisportretten en mijn serie over Bekende Veenendalers ingeleverd. Deze drie series zijn bij elkaar mijn eindportfolio van de FotoVakSchool. De gehele serie is uiteindelijk als voldoende beoordeeld en ik ben geslaagd.

Horror 06 Kirsten Lensink