10 apr

Huwelijk Danika en Jan Willem

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Het is vandaag vrijdag 6 april en het gaat vandaag om meerdere redenen een prachtige dag worden. De eerste reden is dat Danika en Jan Willem vandaag gaan trouwen. De tweede reden is de weersvoorspelling! Het is de verwachting dat het deze vroege voorjaarsdag en prachtige zonnige lentedag met een aangename tempratuur gaat worden. Deze dag kan niet meer kapot!

01 Bruiloft Jan Willem en Danika

Danika en Jan Willem ken ik via wederzijdse vrienden. Ik vond het daarom ook een hele eer om door hun gevraagd te worden als bruidsfotograaf voor hun bruiloft. Tijdens het kennismakingsgesprek blijkt het te klikken tussen mij en Danika en Jan Willem.

02 Bruiloft Jan Willem en Danika

Mijn dag als fotograaf begint al ’s ochtends vroeg als ik bij de woning van Danika en Jan Willem aankom waar Jan Willem zich voorbereid op hun trouwdag. De bruidegom staat al in de deuropening te wachten. Ik kom toevallig gelijk aan met zijn ouders. Nadat ik foto’s gemaakt heb van de voorbereidingen van Jan Willem ga ik snel door naar het huis van de moeder van Danika. Onderweg daar naar toe komt een klassieke VW Kever, die vandaag de trouwauto is, mij al tegemoet rijden om Jan Willem op te halen.

03 Bruiloft Jan Willem en Danika

Bij het huis van de moeder van bruid is het een gezellige drukte. Dag-gasten lopen in en uit en de ceremoniemeesters zijn nog bezig met de laatste voorbereidingen van deze trouwdag. Terwijl Danika nog geholpen wordt met het aantrekken van haar bruidsjurk zie ik vanuit het slaapkamerraam de oude Kever met Jan Willem al aan komen rijden. Hij zal nog even moeten wachten.

04 Bruiloft Jan Willem en Danika

Nadat Jan Willem dan eindelijk zijn Danika heeft mogen ophalen vertrekken we richten slot Doddendael voor de huwelijksceremonie. Voorafgaand aan de ceremonie hebben we ruim de tijd voor de fotoreportage. De tuinen van Slot Doddendael zijn werkelijk waar schitterend voor bruidsfotografie. Naast  het slot hebben we ook nog foto’s gemaakt op de dijk bij de Waal en onder de brug van rijksweg A50 over de Waal heen. Iedere keer als ik de het gepruttel hoor van de oude Kever kan ik een glimlach niet onderdrukken.

05 Bruiloft Jan Willem en Danika

Dan is het moment aangebroken waar het allemaal om draait. De ceremonie waar Danika en Jan Willem ja tegen elkaar gaan zeggen. Altijd weer een mooi moment. Als het officiële moment afgelopen is, is het tijd voor ontspanning. Met familie en vrienden wordt de taart aangesneden en er wordt geproost op veel voorspoed voor het bruidspaar. Omdat het zulk mooi weer is kunnen we de familiefoto’s in de tuin maken.

06 Bruiloft Jan Willem en Danika

Nu breekt voor mij een periode van relatieve rust aan. Tijdens de receptie hoef ik alleen wat sfeer beelden te maken. Ik heb zelf ook even de tijd om wat te drinken en een hapje je pakken. Ongeveer 50 minuten voor het einde van receptie krijg van één van de ceremoniemeesters in mijn oor gefluisterd dat er een heerlijk bord met eten klaar staat. Heerlijk, dat is service. Als de receptie is afgelopen neem ik het bruidspaar nog één keer mee om foto’s te maken. Het loopt inmiddels tegen zonsondergang en het licht is nu op z’n mooist.

07 Bruiloft Jan Willem en Danika

Als het Danika en Jan Willem met hun dag-gasten aan het diner gaan beginnen zit voor mij de dag erop. Het was een fantastische dag vandaag! Alhoewel met het uitzoeken, selecteren en bewerken van de foto’s het ‘echte’ werk voor mij nu pas gaat beginnen.……………

08 Bruiloft Jan Willem en Danika