15 nov

Bruidsfotografie in de herfst

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Soms heb je geluk in het leven nodig. De afgelopen weken is nat en druilerig weer geweest, maar vandaag is alles anders. De zon schijnt, de lucht is strak blauw en er is geen zuchtje wind. Voor begin november is het gewoon een heerlijke dag. En juist deze hebben Jennifer en Melvin uitgekozen om te gaan trouwen.

Huwelijk Jennifer en Melvin 1

Als ik rond kwart voor tien aanbel bij het huis van ouders van bruid heerst binnen bijna een serene rust. Jennifer, die inmiddels 32 weken zwanger is, zit rustig in de stoel terwijl de visagist het haar en make up in orde brengt. Bij de familie en ceremoniemeester is geen spoor van stress of spanning te vinden maar wel veel vrolijkheid. Voordat ik het weet staat er een grote punt van een zelfgebakken appeltaart voor mijn neus. Als bruidsfotograaf kan de dag niet beter beginnen!

Huwelijk Jennifer en Melvin 2

Niet veel later komt het bericht binnen dat de Melvin ,de bruidegom, onderweg is om zijn Jennifer op te halen. Het altijd één van de mooiste momenten van z’n trouwdag als de bruidegom zijn bruid ophaalt. Vandaag is niet anders.

Huwelijk Jennifer en Melvin 3

Als Melvin dan eindelijk zijn Jennifer heeft opgehaald is het gelijk tijd voor het volgende hoogtepunt en vaak de meest belangrijkste reden waarom ik, als bruidsfotograaf, wordt ingehuurd, de bruidsfotoshoot. Gelukkig is het vandaag schitterende weer en neem ik het bruidspaar mee naar park bij het Ruiseveen om foto’s te maken. Een laagstaande zon en verliefd bruidspaar zijn perfecte ingrediënten voor de mooiste bruidsfoto’s. Omdat we meer dan genoeg tijd hebben gaan we ook nog naar het heideveld achter het Egelmeer om nog meer foto’s te maken.

Huwelijk Jennifer en Melvin 4

Wanneer we terug bij het huis van de ouders van de bruid komen staat daar een heerlijke lunch te wachten. Ook hier mag ik van meegenieten. Het is altijd fijn als er ook een beetje voor de fotograaf gezorgd wordt. Als de lunch op is, is het tijd om naar het gemeentehuis te gaan voor waar het eigenlijk allemaal om draait, de huwelijksceremonie.

Huwelijk Jennifer en Melvin 5

Aangekomen bij het gemeentehuis staan familie, vrienden en de trouwambtenaar het bruidspaar al op te wachten. De ceremonie is mooi en vol met humor. Het ja woord wordt met een groot applaus ontvangen. Na de ceremonie is het tijd voor de familiefoto’s. Deze familiefoto’s maak ik, wat ik wel vaker doe op het gemeentehuis in Veenendaal, op trap in de centrale hal.

Huwelijk Jennifer en Melvin 6

Nu alle officiële ceremonie er op zitten is het tijd voor ontspanning. Samen met de bruidspaar, familie en vrienden vertrekken we richting Restaurant en Lounge bar de 3 Zussen voor de receptie. Tijdens de receptie hoef ik alleen wat sfeerbeelden te maken. Omdat ik nog wat tijd over heb neem ik zowel van de ouders bruid als de bruidegom even mee naar buiten om van hen nog wat mooi portretfoto’s te maken. Als rond half zes het bruidspaar met hun families naar het diner gaan, zit voor mij de dag erop. Alhoewel het echte werk voor mij nu gaat beginnen...

Huwelijk Jennifer en Melvin 7