20 sept

Bruidsfotografie in Zeeland

Geschreven door Arthur Wittendorp
Deel dit bericht:
FaceBook  Twitter  

Meestal hoef ik voor niet heel vroeg mijn bed uit om een bruiloft te mogen fotograferen. Vandaag is dat wel anders. Mijn wekker gaat al om kwart over drie en een kleine twintig minuten later zit ik al in de auto. Mijn reis gaat vandaag richting Arnemuiden omdat Hanneke daar door haar Dennis opgehaald gaat worden en ik word daar al rond zes uur ’s ochtends verwacht…

Huwelijk Hanneke Dennis 1

Gelukkig is rustig op de weg en rond half zes sta ik al voor het huis van de ouders van de Hanneke. Van buiten lijkt het of iedereen binnen nog in diepe rust is, dus stuur de Hanneke een appje dat ik voor de deur sta. Nog geen twee tellen later doet Hanneke de deur voor mij open. Binnen blijkt dat iedereen al wakker is en dat de familieleden druk met de laatste voorbereidingen bezig zijn.

Huwelijk Hanneke Dennis 4

Als ongeveer een kwartier na mij ook de visagist arriveert heb ik even tijd om naar Dennis te gaan, die de avond van te voren al naar Arnemuiden is afgereisd, om ook bij hem foto’s van de voorbereidingen maken. Trots laat hij de witte Ford Mustang zien welke hij als trouwauto geregeld heeft.

Huwelijk Hanneke Dennis 6

Wanneer ik terug bij Hanneke ben is visagist al bijna klaar en kan Hanneke haar trouwjurk gaan aantrekken. Niet lang daarna hoor ik buiten al het gegrom van de dikke zes cilinder uit de Ford Mustang. Dennis is gearriveerd.

Huwelijk Hanneke Dennis 7

Als Dennis dan eindelijk zijn Hanneke heeft mogen ophalen vertrekken we als eerst richting Zierikzee. Hier gaan we de trouwfoto’s maken. De oude binnenstad leent zich prima om de mooiste trouwfoto’s te maken. Ook het mooie weer en het vroege tijdstip, het is nog maar half acht ’s ochtends, helpen mee om de mooiste foto’s te maken.

Huwelijk Hanneke Dennis 9

Wanneer we de bruidsfotoshoot afgerond hebben staat er een ‘lange reis’ naar Soest, waar Hanneke en Dennis gaan trouwen, op het programma. In Soest aankomen staan de dag-gasten het bruidspaar al op te wachten voor een heerlijke lunch. Gelukkig mag ik ook meegenieten van heerlijke broodjes die klaarliggen. Ik word altijd blij als voor mij als fotograaf ook een beetje gezorgd wordt.

Huwelijk Hanneke Dennis 10

Na de lunch is het tijd om naar het gemeentehuis in Soest te gaan voor de huwelijksceremonie. Ondanks alle Corona maatregelen die er gelden is het mooi ceremonie waar gelukkig veel gelachen wordt. Het ja-woord wordt met een luid applaus ontvangen en de ringen worden uitgewisseld.

Huwelijk Hanneke Dennis 12

Als de huwelijksceremonie helemaal is afgerond vertrekken we met alle dag-gasten naar de kerk voor de huwelijkszegen. Voor mij is dit het ideale moment om een eerste selectie te maken van de foto’s en om van één van deze foto de bedankkaart te maken. Wanneer de kerkdienst afgelopen is ben ik ook klaar en zijn de bedankkaartjes besteld.

Huwelijk Hanneke Dennis 13

Nu alle officiële ceremonies achter de rug zijn is tijd voor ontspanning en hiervoor gaan we met het hele gezelschap naar de Klakovens in Huizen waar de bruidstaart, welke prachtig door de moeder van Hanneke gemaakt is, aan te snijden en de familiefoto’s te maken. Onderweg naar Huizen kunnen meteen al de bedankkaartjes opgehaald worden bij de drukker. Altijd fijn als toeleverende bedrijven snel zijn.

Huwelijk Hanneke Dennis 14

Wanneer het voor het bruidspaar tijd is om aan tafel te gaan met hun dag-gasten maak ik nog wat laatste sfeerbeelden en is daarna voor mij, na een hele lange dag, ook tijd om naar huis te gaan. Alhoewel thuis het echte werk voor mij pas gaat beginnen…

Huwelijk Hanneke Dennis 20